Dijagnoza i prevencija dijabetesa

Koji nivo A1c je dijabetes? Promene u ishrani, ishrana, aktivnost i vežbanje su dokazani načini prevencije dijabetesa.

Načini prevencije dijabetesa!

Promene u ishrani, aktivnost i vežbanje su dokazani načini prevencije dijabetesa. Dijabetes tipa 2 se manifestuje kao poremećaj načina na koji vaše telo skladišti i koristi energiju. Metabolički poremećaji su složeni. Osnovni biohemijski mehanizmi dijabetesa još uvek nisu u potpunosti shvaćeni, ali uzroci dijabetesa tipa 2 su osnovni i dobro poznati. Veoma visoka energetska vrednost u našem svakodnevnom unosu hrane, niska potrošnja energije naših sedentarnih tela, u kombinaciji sa neravnotežom nutritivnih elemenata u onome što jedemo, savršena su oluja koja je dovela do pandemije dijabetesa širom zemlje. Narušavanje ovih uglavnom kulturnih rutina, njihovo ponovno definisanje i ponovno traženje je ključno za prevenciju dijabetesa.

Prevencija dijabetesa dijetom

Nauka pokazuje vezu između načina na koji jedemo i pojave dijabetesa. Radi se o poznavanju namirnica koje treba izbegavati kod dijabetesa, ali i o potcenjivanju da se dijabetes razvija kao odgovor našeg tela na nemogućnost da koristi svu energiju hrane koju konzumiramo. Navikli smo na velike moderne obroke i mnoštvo uvek dostupnih opcija za grickanje.

Zinzino HbA1c test pruža ključne uvide u kontrolu glukoze u krvi koji vam omogućavaju da preuzmete odgovornost za budućnost svog zdravlja.